Frisee-stamppot met merguez-worstjes

Frisee-stamppot met merguez-worstjes

Smulweb imageSmulweb

Probeer deze heerlijke frisée-stamppot met merguez-worstjes. Lekker hartig, met ontbijtspek, jonge kaas en bieslook. De perfecte balans tussen groente en aardappelen. Gratineer voor een extra krokant effect!

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Merqueze lamsworstje

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Frisee-stamppot met merguez-worstjes op tafel.

  1. Kook 1 kg aardappelen met wat zout gedurende ongeveer 25 minuten. Giet ze af en schil ze. Druk vervolgens de aardappelen door een pureestamper of roerzeef.
  2. Roer 75 g boter en 2 dl crème fraîche geleidelijk door de puree. Bak 125 g reepjes ontbijtspek in een droge pan en roer deze door de puree.
  3. Snijd 1 krop friséesla in dunne reepjes. Voeg deze samen met 50 g geraspte jonge kaas en 2 el fijngesneden bieslook toe aan de puree en roer alles goed door.
  4. Schep het mengsel in een ovenschaal en strooi er 50 g geraspte jonge kaas over. Laat de schotel 10-20 minuten gratineren in een voorverwarmde oven op 225 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden