Snijbonenstamppot met gehaktballen anders

Snijbonenstamppot met gehaktballen anders

Smulweb imageSmulweb

Snijbonenstamppot met gehaktballen op een andere manier. Maak smaakvolle gehaktballen met peterselie, sjalotje, en mosterd. Laat deze pocheren in kalfsfond en voeg laurierbladeren toe. Maak in dezelfde pan een mooie saus. Snijd en kook daarna de snijbonen en voeg deze toe. Maak het lekker smeuïg met boter en volle melk. Garneer de stamppot met uitgebakken ontbijtspek.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 tl Peterselie gedroogd
  • 1 Kalfsnek

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Snijbonenstamppot met gehaktballen anders op tafel.

  1. Maak 4 gehaktballen door 500 g gehakt te mengen met zout, peper, 4 verkruimelde beschuiten, paar scheutjes worcestershiresaus, 1 ei, 1 el fijngesneden peterselie, 1 fijngesneden sjalotje en 2 tl mosterd. Rol de ballen door wat bloem.
  2. Bak de gehaktballen kort bruin aan in boter. Voeg daarna een pot kalfsfond en 2 laurierbladeren toe. Laat de gehaktballen zachtjes pocheren tot ze gaar zijn. Zeef de jus en kook deze in tot een mooie saus.
  3. Snijd van 500 g snijbonen de topjes af en snijd ze in kleine reepjes. Kook de snijbonen in water met wat zout gaar.
  4. Schil 750 g bloemige aardappelen en kook deze met wat zout gaar. Pureer de aardappelen en maak een gladde massa door klontjes boter toe te voegen. Voeg de snijbonen toe.
  5. Maak de stamppot smeuïg door scheutjes volle melk toe te voegen. Maak op smaak met zout, peper, mosterd en nootmuskaat.
  6. Snijd een dikke plak ontbijtspek in reepjes en bak deze uit in een pan. Voeg de spekreepjes toe aan de snijbonenstamppot.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Vlees