- 2 tl Peterselie gedroogd
- 1 Kalfsnek
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Snijbonenstamppot met gehaktballen anders op tafel.
- Maak 4 gehaktballen door 500 g gehakt te mengen met zout, peper, 4 verkruimelde beschuiten, paar scheutjes worcestershiresaus, 1 ei, 1 el fijngesneden peterselie, 1 fijngesneden sjalotje en 2 tl mosterd. Rol de ballen door wat bloem.
- Bak de gehaktballen kort bruin aan in boter. Voeg daarna een pot kalfsfond en 2 laurierbladeren toe. Laat de gehaktballen zachtjes pocheren tot ze gaar zijn. Zeef de jus en kook deze in tot een mooie saus.
- Snijd van 500 g snijbonen de topjes af en snijd ze in kleine reepjes. Kook de snijbonen in water met wat zout gaar.
- Schil 750 g bloemige aardappelen en kook deze met wat zout gaar. Pureer de aardappelen en maak een gladde massa door klontjes boter toe te voegen. Voeg de snijbonen toe.
- Maak de stamppot smeuïg door scheutjes volle melk toe te voegen. Maak op smaak met zout, peper, mosterd en nootmuskaat.
- Snijd een dikke plak ontbijtspek in reepjes en bak deze uit in een pan. Voeg de spekreepjes toe aan de snijbonenstamppot.