Worstenbroodjes

Worstenbroodjes

Smulweb imageSmulweb

Heb je wel eens een warm worstenbroodje geproefd? Na het volgen van dit recept kan je er thuis van genieten. Het heerlijke gehakt kun je makkelijk zelf maken. Vouw het deeg eromheen en bak in de oven. Zo simpel is het!

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Worstenbroodjes op tafel.

  1. Kneed het gehakt met alle ingrediënten en leg het in de koelkast om het steviger te maken. Laat het bij voorkeur een dag van tevoren rusten.
  2. Zeef de bloem en voeg zout toe. Klop het eiwit los met de gist en suiker, en laat het mengsel 8 minuten rusten.
  3. Voeg het gistmengsel toe aan de bloem en voeg melk en reuzel toe. Kneed alles tot een soepel deeg.
  4. Laat het deeg 30 minuten afgedekt onder een vochtige theedoek op een warme plek rijzen.
  5. Vorm 12 bolletjes en laat ze ongeveer 30 minuten afgedekt op een warme plek rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 225ºC.
  7. Rol elk bolletje deeg uit tot een langwerpig plakje. Leg daar een rolletje gehakt op en vouw het dicht. Smeer de naden dicht met eiwit en laat ze opnieuw een half uur rijzen.
  8. Leg alle 12 broodjes op een bakplaat, besmeer met eigeel en bak in ongeveer 20 minuten af.
  9. Bak van tevoren een stukje gehakt en proef het mengsel. Tip: in het deeg kan de reuzel vervangen worden door boter, en in het gehakt door buikspek (dat dan wel mee moet worden gekneed).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Broodjes Worstenbroodjes