Romige gebakken kwarktaart met abrikozen

Romige gebakken kwarktaart met abrikozen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Romige gebakken kwarktaart met abrikozen, met een knapperige en zoete korst, doordrenkt met de romigheid van kwark en afgetopt met zachte abrikozen. Verwen jezelf en jouw gasten met deze goddelijke traktatie!

60 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Romige gebakken kwarktaart met abrikozen op tafel.

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, vet de zijkanten in met boter en bestrooi met bloem.
  2. Maak in een keukenmachine of met de hand een mooi deeg van bloem, 1 ei, 90 gram suiker, mespunt zout en boter. Bekleed de bodem van de springvorm met het deeg en zorg voor een opstaand randje van ongeveer 2 cm hoogte.
  3. Zet de vorm met het deeg een uur in de koelkast.
  4. Laat de kwark een uur uitlekken in een zeef en verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Meng in een kom de kwark met de rest van de suiker, eieren, slagroom, citroenrasp en een mespunt zout.
  6. Bestrooi het deeg in de springvorm met amandelschaafsel en giet hierop het kwarkmengsel. Verdeel de abrikozen over het kwarkmengsel met de bolle kant naar boven.
  7. Laat de taart 45-55 minuten bakken in het midden van de oven.
  8. Laat de taart even rustig afkoelen in de geopende oven om inzakken te voorkomen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Taart Abrikozen Kwarktaart