Hongaarse goulash

Hongaarse goulash

Smulweb imageSmulweb

Stevig en hartig hongaarse goulash gevuld met wortelen, sperziebonen en paprika. Het vlees wordt snel gebakken in een klontje boter en vervolgens gestoofd met uien en knoflook. Lekker op smaak gebracht met tijm, laurierblad, en cayennepeper. Geserveerd met brood, deze goulash zal je gasten tevreden houden.

120 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Hongaarse goulash op tafel.

  1. Snijd het vlees in stukjes, maar niet te klein. Snijd ook de groenten in stukken, eveneens niet te klein.
  2. Bak de runderlappen in een scheut olie met een klontje boter snel rondom bruin. Voeg dan de uien en knoflook toe en laat op middelhoog vuur een half uur pruttelen.
  3. Voeg de tomaten toe en een half uur later de speklappen, bouillonblokje en laurierblad. Laat een uur rustig pruttelen en schep af en toe om.
  4. Voeg de paprika toe en laat nogmaals pruttelen. Proef of de wortels en sperziebonen gaar zijn. Indien niet, laat dan langer pruttelen tot ze gaar zijn.
  5. Meng het pakje mix voor goulash met water (volgens de verpakking) en voeg toe aan de pan. Laat 10 minuten pruttelen en voeg dan alle kruiden toe.
  6. Giet de blikgroenten af en voeg deze toe aan de pan.
  7. Proef of de goulash goed op smaak is, voeg anders zout, cayennepeper of extra paprikapoeder toe. Indien de goulash te dik is, voeg dan water toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje