Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Hongaarse goulash op tafel.
- Snijd het vlees in stukjes, maar niet te klein. Snijd ook de groenten in stukken, eveneens niet te klein.
- Bak de runderlappen in een scheut olie met een klontje boter snel rondom bruin. Voeg dan de uien en knoflook toe en laat op middelhoog vuur een half uur pruttelen.
- Voeg de tomaten toe en een half uur later de speklappen, bouillonblokje en laurierblad. Laat een uur rustig pruttelen en schep af en toe om.
- Voeg de paprika toe en laat nogmaals pruttelen. Proef of de wortels en sperziebonen gaar zijn. Indien niet, laat dan langer pruttelen tot ze gaar zijn.
- Meng het pakje mix voor goulash met water (volgens de verpakking) en voeg toe aan de pan. Laat 10 minuten pruttelen en voeg dan alle kruiden toe.
- Giet de blikgroenten af en voeg deze toe aan de pan.
- Proef of de goulash goed op smaak is, voeg anders zout, cayennepeper of extra paprikapoeder toe. Indien de goulash te dik is, voeg dan water toe.