Pompoensoep a la butijn

Pompoensoep a la butijn

Smulweb imageSmulweb

Deze Pompoensoep a la butijn is verrassend anders. Lekker kruidig en gevuld met geroosterde pompoenpitten, bacon en een Spaanse peper voor een pittig effect.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Jumbo Cayenne Pepers Pittig
  • 1 el Bieslook
  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pompoensoep a la butijn op tafel.

  1. Was de pompoen en snijd hem in grove stukken. Verwijder eventuele lelijke plekken uit de schil en laat de rest van de schil zitten. Bewaar de pitten van de pompoen voor later.
  2. Schil de aardappel, snijd de ui en de knoflook in stukken. Verhit in een grote pan een scheut olijfolie en bak er 1 teen knoflook in, 1 grote ui, 1 theelepel kerriepoeder en 6 plakjes bacon/ontbijtspek. Giet er 1½ liter kippenbouillon bij, voeg de pompoen en de aardappel toe. Voeg, voor een pittiger resultaat, een halve of hele Spaanse peper toe. Deksel op de pan en 20 minuten koken.
  3. Doe wat olijfolie in een koekepan, leg er de pompoenpitten in, bestrooi ze met wat zout en rooster de pitten goudbruin op laag vuur (of op een houtkachel).
  4. Laat de soep afkoelen. Mix deze in de keukenmachine tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de soep in kommen en voeg een lepel crème fraiche, fijngeknipt bieslook en een paar geroosterde pompoenpitten toe per kom.
  6. Gebruik de overgebleven pompoenpitten als snack.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep