Preitaart

Preitaart

Smulweb imageSmulweb

De klassieke preitaart met ham en kaas. Heerlijk als warme lunch of lichte avondmaaltijd. Bladerdeeg, prei, basilicum, ham, eieren en crème fraîche. Eet smakelijk!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Preitaart op tafel.

  1. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Plakjes bladerdeeg laten ontdooien.
  2. In braadpan boter verhitten. Knoflook, prei en basilicum ca. 10 minuten zacht laten worden. Na minuut of 5 de ham erbij doen.
  3. Eieren loskloppen met zout, peper, 50 g kaas en crème fraîche.
  4. Taartvorm invetten en bekleden met plm 4 plakjes bladerdeeg. Met vork gaatjes in deeg prikken.
  5. Prei en ham over bodem verdelen. Eimengsel erover schenken. Rest van kaas over ei strooien. Met resterende plakjes bladerdeeg de taart bedekken.
  6. In midden van oven taart in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken. Eventueel laatste 5 minuten afdekken met aluminiumfolie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken