Adana kebab

Adana kebab

Smulweb imageSmulweb

Maak kennis met Adana kebab, het beroemdste kebab-gerecht van Turkije. Een gekruide gehaktworst op een spies, grillen maar! Heerlijk met Turkse rijst en Turkse brood. Maak het gerecht af met gegrilde tomaten. Smullen maar!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Adana kebab op tafel.

  1. Meng het gehakt met ui, paprikapoeder, komijn, chilipoeder en peterselie. Laat het geheel een kwartier intrekken.
  2. Verdeel het gehakt in 6 of 8 gelijke porties en vorm van elke portie een worst.
  3. Vet de gehaktworsten in met olie en gril ze.
  4. Snijd de tomaten in plakjes en gril ze op het eind even mee.
  5. Serveer de gehaktworsten met Turks brood en Turkse rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kebab