Appelbeignets (glutenvrij)

Appelbeignets (glutenvrij)

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke glutenvrije appelbeignets! Boor, schil en snij de appels in dikke plakken, bestrooi met suiker en kaneel en wentel door het pannenkoekenbeslag. Bak in de olie tot goudbruin en bestrooi met kristalsuiker of poedersuiker. Perfect als zoete traktatie!

25 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Appelbeignets (glutenvrij) op tafel.

  1. Boor de appels, schil ze en snij ze in dikke plakken.
  2. Verhit de olie tot 180 graden, bijvoorbeeld in een frituurpan zonder deksel en mandje.
  3. Zeef bloem, bakpoeder en zout in een kom.
  4. Maak een kuiltje in het meel en doe eieren en de helft van de melk erin. Mix vanuit het midden tot een klontvrij beslag ontstaat.
  5. Klop de rest van de melk erdoor tot er een dik "pannenkoeken beslag" ontstaat.
  6. Bestrooi de plakken met een mengsel van suiker en kaneel, 1 voor 1 anders worden de plakken nat en blijft het beslag er niet goed aan kleven.
  7. Wentel een appelplak door het beslag en laat die voorzichtig in de olie glijden.
  8. Bak er 2 of 3 tegelijk ca. 4 minuten tot ze goudbruin zijn.
  9. Laat de appelbeignets na het bakken uitlekken op keukenpapier.
  10. Bestrooi ze met kristalsuiker of poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak Appelbeignet