Eierkoeken (glutenvrij)

Eierkoeken (glutenvrij)

Smulweb imageSmulweb

Zet in een mum van tijd deze glutenvrije eierkoeken op tafel. Klop ei en suiker luchtig en meng met bloem, rasp van citroen en een snuf zout. Bakken maar op 200 graden in een voorverwarmde oven gedurende 7-10 minuten. Lekker voor bij de koffie of als tussendoortje.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 tl ammoniakpoeder
  • 5 g Fiberhusk

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Eierkoeken (glutenvrij) op tafel.

  1. Zorg ervoor dat ei, bloem en suiker dezelfde verhouding hebben. Indien er meer ei is, moet alles worden aangepast.
  2. Klop ei en suiker schuimig met een mixer gedurende minstens 5 minuten.
  3. Zeef bloem, de extra eetlepel, zout, fiberhusk en ammoniakpoeder en roer ze goed door elkaar. Schep het mengsel door het schuimige ei en suiker. Voeg ook citroenrasp toe en meng alles goed.
  4. Laat het deeg minstens een half uur rusten, maar liever nog een ochtend of zo.
  5. Schep ongeveer 2 eetlepels deeg op elkaar op de bakplaat. Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 7-10 minuten lichtbruin. Bak er maar 3 of 4 tegelijk, want ze lopen flink uit.
  6. Laat de koekjes iets afkoelen en trek ze dan voorzichtig van het bakpapier af.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Eierkoeken