Kwark-kersentaart

Kwark-kersentaart

Smulweb imageSmulweb

Deze Kwark-kersentaart is luchtig en fris van smaak met een stevige bodem. De taart is eenvoudig te bereiden en wordt gemaakt met kwark, roomkaas, griesmeel, citroensap en rasp. De kersen geven een zoete, fruitige smaak die mooi past bij de kwark. Een echte verwennerij voor de zoetekauw!

15 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kwark-kersentaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Klop zachte boter en suiker met de mixer goed schuimig. Voeg één voor één de eieren toe.
  3. Roer kwark, roomkaas, griesmeel, citroensap en rasp erdoorheen. Vul de springvorm hiermee en verdeel de kersen over het deeg.
  4. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten. Controleer tussendoor of de taart niet te bruin wordt en dek indien nodig af met aluminiumfolie.
  5. Laat de taart na het bakken even in de oven staan met de deur geopend, totdat deze wat is afgekoeld.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart