Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Knoflookgarnalen met aardappels uit de oven op tafel.
- Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht), 150 °C (normale oven) of gasstand 2.
- Was de rozemarijn en schud hem goed droog. Pluk de blaadjes van de takjes en strooi ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Schil en was de aardappels en snijd ze half door. Meng ze met 3 el olijfolie en wat zout. Leg de stukken aardappel met de snijkant naar beneden op de bakplaat. Bak de aardappels in 45-50 minuten in de oven.
- Pel de knoflook. Hak 2 tenen fijn en de andere 2 in dunne plakjes. Pel en snipper de sjalotten. Was de peterselie, schud hem goed droog en snijd hem op enkele blaadjes na in dunne reepjes.
- Meng de crème fraîche, de kwark, de melk, de sjalotten, de gehakte knoflook en de peterselie en breng de dip op smaak met zout en peper.
- Pel de schaal van de garnalen en laat alleen de staartjes zitten. Verwijder met een klein mesje de darm uit de garnalen. Spoel de garnalen af en dep ze goed droog.
- Verhit 3 el olie in een pan en bak de garnalen er ongeveer 6 minuten rondom in. Voeg na 2 minuten de knoflook toe. Blus af met citroensap en boter en laat nog 2 minuten rustig stoven.
- Breng de garnalen op smaak met zout en peper. Serveer de aardappels op een schaal met de dip en de garnalen erbij.