Walnotentaart

Walnotentaart

Smulweb imageSmulweb

Met deze walnotentaart wordt het een feestje! Een met deeg bedekte walnotenmassa die na het bakken licht karameliseert door de rozijnen, suiker en crème fraîche. Na het bakken even laten rusten, dan kun je 'm in punten snijden en uitdelen.

60 min bereiden

dessert

20 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Walnotentaart op tafel.

  1. Haal de crème fraîche uit de koelkast. Meng 150g bloem, 50 g suiker, een snufje zout, 100 g koude boter in stukjes en het ei. Kneed het mengsel tot een glad deeg en laat het afgedekt ca. 30 min. in de koelkast rusten.
  2. Breng 400 g suiker, het citroensap en 250 ml water al roerend aan de kook. Laat koken totdat de siroop karamelliseert. Haal de pan van het vuur en laat de siroop ca. 5 min. afkoelen.
  3. Smelt 200 g boter in stukjes in de siroop en roer dan de crème fraîche erdoor. Houd 10 halve walnoten achter. Roer de rest van de walnoten door de siroop en laat de massa afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Verwarm de oven voor (el 175C, hl 150C, gas 2). Vet een springvorm 26 cm in. Rol het deeg met een beetje bloem uit tot een ronde lap (ca. 30 cm). Bekleed de taartvorm met het deeg en druk daarbij de rand aan. Prik de deegbodem op meerdere plaatsen in met een vork. Verdeel de walnotenmassa over het deeg.
  5. Bak de walnotentaart ca. 35 min. in de oven. Laat de taart ca. 12 uur op een koele en droge plaats rusten (niet in de koelkast).
  6. Garneer de taart met de achtergehouden walnoten en bestuif met poedersuiker. Serveer eventueel met slagroom.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Walnotentaart