Sinaasappelsalade met granaatappel en rozenwater

Sinaasappelsalade met granaatappel en rozenwater

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze frisse sinaasappelsalade met granaatappel en rozenwater. Flinterdunne plakken sinaasappel, gecombineerd met granaatappelpitjes, muntreepjes en verse sla, afgemaakt met rozenwater en versgemalen peper. Perfect voor een lichte avondmaaltijd of als bijgerecht. Serveer met partjes verse vijg voor een extra zoete smaak.

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 tl Rozenwater
  • 2 Vijg vers
  • 45 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Sinaasappelsalade met granaatappel en rozenwater op tafel.

  1. Schil de sinaasappels dik, met een mes, zodat ook het witte vlies eraf is. Snijd ze dan in flinterdunne plakken.
  2. Snijd de muntblaadjes in heel fijne reepjes.
  3. Haal de pitjes van de granaatappel los.
  4. Schik de slablaadjes en de sinaasappelplakjes op een schaaltje en besprenkel met het rozenwater.
  5. Strooi de granaatappel en dan de muntreepjes erover en bestrooi het geheel met wat versgemalen peper.
  6. Extra lekker met wat partjes verse vijg.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Granaatappel