Hachee

Hachee

Smulweb imageSmulweb

Hachee is een echte klassieker uit grootmoeders keuken. Langzaam gegaard rundvlees met laurier, uien, bouillon, en een snufje bruine suiker. Geef er aardappelen bij of ga voor een oer-Hollandse stamppot. Smullen maar!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hachee op tafel.

  1. Pel de uien en snijd ze in stukjes. Verhit wat olie of boter in een grote braadpan en fruit de uien zachtjes een paar minuten tot ze glazig zijn.
  2. Voeg vlees en jus toe. Voeg laurierblaadjes, bouillonblokjes, bruine suiker en een scheutje balsamico toe. Laat het geheel met deksel op de pan heel rustig een half uur sudderen tot de uien helemaal zacht en gaar zijn.
  3. Bind het vocht met een klein beetje maïzena, die je eerst losroert in een scheutje koud water (optioneel).
  4. Voeg een flinke lepel zure room toe, helemaal op het laatst. Niet mee laten sudderen, anders kan de room schiften.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje