- 2 g Jumbo espresso oploskoffie
- 175 g Walnoten gepeld, ongezouten
- 4 g Jumbo espresso oploskoffie
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Walnoten-koffietaart zo lekker op tafel.
- Vet een taartvorm van 20 cm in en bestuif hem met bloem. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eidooiers met de suiker glad.
- Voeg paneermeel, cacaopoeder en koffie toe en meng alles goed door elkaar. Hak de walnoten grof in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en ga eroverheen met een deegrol.
- Voeg de noten toe aan het eimengsel.
- Klop de eiwitten met brandschoon materiaal stijf. Neem de mixerhaken en de schaal altijd even af met een stukje keukenrol met azijn, zodat de eiwitten stijf worden.
- Spatel het eiwit voorzichtig door het notenmengsel (zie foto), niet roeren. Verdeel het mengsel in de taartvorm en bak de taart 45 minuten in het midden van de oven.
- Laat de taart afkoelen en maak ondertussen de crème. Roer de mascarpone of roomkaas met de koffie en poedersuiker tot een gladde crème.
- Smeer de crème over de taart en garneer met de overgebleven walnoten.