Ik kook voor mijn puber

Ik kook voor mijn puber

Smulweb imageSmulweb

De kippendijen worden mals en sappig in de oven met Provençaalse kruiden. Bak ui en knoflook in het braadvet en voeg de tomatenblokjes toe voor een heerlijke saus. Serveer met spaghetti.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Ancho Pepers

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Ik kook voor mijn puber op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de knoflookteentjes en snijd ze fijn.
  2. Snijd de uien.
  3. Bestrooi de kip met zout, vers gemalen peper en de Provençaalse kruiden.
  4. Neem een braadpan en bak de kip in olijfolie of boter gedurende 10 minuten.
  5. Haal de kip uit de pan en leg hem in een ingevette ovenschaal.
  6. Laat de kip ruim een uur in de oven staan, tot de kip door en door gaar is.
  7. Bak in het braadvet van de kip de uien en knoflook.
  8. Voeg de tomatenblokjes toe aan de uien en knoflook. Laat 5 minuten zachtjes koken.
  9. Maak 10 minuten voordat de kip uit de oven komt de spaghetti volgens de beschrijving en warm de tomatensaus op.
  10. Serveer de ui-tomatensaus met de spaghetti.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte