Chocolade-schuimtaart met mascarpone

Chocolade-schuimtaart met mascarpone

Smulweb badgeSmulweb

Een heerlijke chocolade-schuimtaart met mascarpone. Bestaande uit twee helften van chocolade schuim en cake, afgemaakt met mascarpone, slagroom en gesmolten chocolade. Een perfect vervolg op iedere maaltijd.

120 min bereiden

ontbijt

16 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Chocolade-schuimtaart met mascarpone op tafel.

  1. Vet een springvorm (26 cm) in. Hak de chocolade grof. Laat 150 g chocolade au bain marie smelten. Laat ca. 10 min. afkoelen.
  2. Splits de eieren. Klop de boter, 100 g suiker, de vanillesuiker en een snufje zout romig. Roer de eidooiers er een voor een doorheen. Roer de gesmolten chocolade erdoorheen. Meng de maïzena, de bloem en het bakpoeder en roer ze afwisselend met de melk kort door het beslag.
  3. Strijk de helft van het deeg in de vorm. Klop het eiwit en een snufje zout stijf, voeg beetje bij beetje 225 g suiker toe. Strijk de helft van het schuim in lichte golven over het deeg en laat rondom ca. 2 cm vrij. Bak het geheel ca. 10 min. in een voorverwarmde oven (el 175C, hl 150C, gas 2). Laat afkoelen. Bak de rest van het deeg en het schuim op dezelfde manier.
  4. Laat 250 g chocolade au bain marie smelten. Laat de vloeibare chocolade ca. 15 min. op kamertemperatuur afkoelen. Klop de slagroom stijf. Roer de mascarpone er kort doorheen met de mixer. Roer de chocolade er kort doorheen en spatel direct de slagroom erdoorheen. Strijk het mengsel op een taartbodem. Leg de tweede taartbodem erop. Zet de taart ca. 3 uur koud weg.
  5. Bestuif de taart met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts