Grimbergen bierbrood

Grimbergen bierbrood

Smulweb imageSmulweb

Een biertje bij het eten kan vanaf nu ook in het brood. Maak zelf deze heerlijke broodvariant met de smaak van Grimbergen. De korst is lekker knapperig en de binnenkant zacht en luchtig. Perfecte start van de avond!

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 330 ml grimbergen

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Grimbergen bierbrood op tafel.

  1. Meng gist, suiker en boter met het bier en wacht totdat de gist is opgelost, ongeveer 10 minuten.
  2. Meng het meel met het zout.
  3. Meng de natte en droge ingrediënten totdat er een deeg wordt gevormd. Kneed het deeg 5 tot 10 minuten op een oppervlak bestrooid met meel.
  4. Plaats het deeg in een grote ingevette kom en laat 1 tot 2 uur rijzen, het deeg moet verdubbelen in grootte.
  5. Haal het deeg uit de kom en kneed het licht, laat het daarna een paar minuten rusten.
  6. Vorm het deeg in de gewenste vorm. Leg het op een stuk bakpapier en laat het opnieuw rijzen tot tweemaal zijn grootte in 1 tot 2 uur. Stop bij het vormen van het deeg de randen onder het deeg om het brood een beetje strak te trekken. Dek het af.
  7. Leg het deeg op een bakplaat. Snijd de bovenkant een paar keer in en bestuif met wat meel.
  8. Zet het brood in een voorverwarmde oven van 230 graden voor ongeveer 25 tot 30 minuten, totdat de korst goudbruin is. Laat het brood afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Bierbrood