Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree

Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree

Smulweb imageSmulweb

Met deze hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree haal je de herfst in huis. Geflankeerd door gebakken paddestoelen en tijm is dit een perfecte keuze voor een avondje dineren. Een allemansvriend waar je niet omheen kan.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 400 g Paddenstoelenmix

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree op tafel.

  1. Laat de zuurkool uitlekken in een zeef. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Pel de ui en knoflook, snipper en fruit zachtjes in een pan met dikke bodem met 15 gram hete boter gedurende 2 minuten.
  2. Voeg de zuurkool, aardappels, paprikapoeder, zout, peper en slagroom toe. Laat het geheel afgedekt zo'n 25 minuten sudderen. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Roer 2 eetlepels olie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  3. Spoel de tijm schoon en dep droog. Houd 4 takjes achter voor garnering. Rits de rest van de tijmblaadjes van de takjes. Veeg de paddestoelen schoon met keukenpapier.
  4. Verhit de rest van de boter en 2 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de hertenbiefstukjes op hoog vuur gedurende 3 à 4 minuten goudbruin. Bestrooi met zout en peper. Houd warm op een voorverwarmd bord onder aluminiumfolie.
  5. Verwarm de zuurkoolpuree opnieuw zachtjes. Schep de paddestoelen en tijmblaadjes door het bakvet. Bak de paddestoelen op hoog vuur tot ze mooi bruin zijn en vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Schep een bedje van zuurkoolpuree in het midden van borden. Leg de hertenbiefstukjes hierop. Schep de paddestoelen op de biefstukjes. Garneer met de takjes tijm.
  7. Bereidingstijd ca. 30 minuten. Bevat per persoon 500 kcal.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees