Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Chocolade taart op tafel.
- Verwarm de oven voor op 170 C hetelucht / 190 C / gasstand 3-4. Vet de taartvorm met boter in.
- Smelt de pure chocolade au bain-marie samen met de rietsuiker, de boter en de honing. Roer er af en toe in totdat het een mooi mengsel is.
- Splits intussen de eieren en klop het eiwit stijf. Maal het amandelschaafsel en de hazelnoten erg fijn.
- Doe het chocolademengsel in een grote bak samen met het hazelnoten- en het amandelschaafsel, melk, bloem, eierdooiers en vanille-essence. Mix tot een mooi geheel.
- Voeg vervolgens het geklopte eiwit toe en vouw voorzichtig door elkaar. Doe het geheel in de taartvorm en bak 35-40 minuten in de oven.
- Steek er een spies in om te kijken of de taart klaar is. Als hij er droog uitkomt, is hij klaar.
- Smelt de pure en witte chocolade ieder apart en doe het in een spuitzak. Spuit het met mooie sliertjes over de taart.