Key lime pie

Key lime pie

Smulweb imageSmulweb

Deze Key Lime Pie heeft een wereldberoemde zoetzure smaak en is makkelijk te maken. Een knapperige koekbodem, een zachte vulling van gecondenseerde melk, ei en limoen en een licht geklopte room.

25 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 794 g Gecondenseerde melk
  • 15 g Sinaasappelsap

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Key lime pie op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Bastognekoeken verkruimelen. Smelt intussen de roomboter.
  3. Voeg de bastognemassa bij de boter en meng goed door.
  4. Vet de bakvorm in en stort de bastognemassa erin. Bekleed ook de zijkanten van de vorm.
  5. Strijk de bodem glad met een lepel.
  6. Rasp de schil van de limoenen voorzichtig tot het witte laagje.
  7. Pers de limoenen uit en vul aan tot 120 ml met sap uit het flesje.
  8. Klop de eidooiers, het hele ei en de vanillesuiker met een mixer.
  9. Voeg na 5 minuten de 2 blikjes gecondenseerde melk toe en klop verder.
  10. Voeg na 1 minuut kloppen het limoensap, zest en sinaasappelsap toe en klop nogmaals.
  11. Stort de vulling op de bodem.
  12. Verwarm de oven op 160 graden en bak de taart 15 minuten.
  13. Laat de taart minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart