- 794 g Gecondenseerde melk
- 15 g Sinaasappelsap
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Key lime pie op tafel.
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Bastognekoeken verkruimelen. Smelt intussen de roomboter.
- Voeg de bastognemassa bij de boter en meng goed door.
- Vet de bakvorm in en stort de bastognemassa erin. Bekleed ook de zijkanten van de vorm.
- Strijk de bodem glad met een lepel.
- Rasp de schil van de limoenen voorzichtig tot het witte laagje.
- Pers de limoenen uit en vul aan tot 120 ml met sap uit het flesje.
- Klop de eidooiers, het hele ei en de vanillesuiker met een mixer.
- Voeg na 5 minuten de 2 blikjes gecondenseerde melk toe en klop verder.
- Voeg na 1 minuut kloppen het limoensap, zest en sinaasappelsap toe en klop nogmaals.
- Stort de vulling op de bodem.
- Verwarm de oven op 160 graden en bak de taart 15 minuten.
- Laat de taart minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.