Brunsviger

Brunsviger

Smulweb imageSmulweb

Klaar voor een zoete snack? Probeer dan Brunsviger! Dit Deense snufje maak je zo. Heerlijk bij de koffie of thee of als dessert.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Brunsviger op tafel.

  1. Meng de droge ingrediënten.
  2. Smelt de boter in een pan en giet de melk erbij. Verwarm samen tot 40°C.
  3. Giet boter en melk bij de droge ingrediënten en meng goed. Nota: het deeg is natter dan gewoon brooddeeg.
  4. Bedek de kom met plastic en laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plaats zonder tocht. De plastic mag niet in contact komen met het deeg.
  5. Bedek een bakplaat met bakpapier en giet het deeg erop. Laat zo nog eens 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  6. Verwarm de oven voor op 175°C.
  7. Bereid nu de topping. Meng bruine suiker en kaneel. Smelt de boter en giet hem erbij.
  8. Verspreid nu de topping over het cakedeeg. Nota: De topping maakt gaten in het deeg, gelijkend op kleine meertjes suiker. Het is normaal dat niet het volledige oppervlak van de cake bedekt is met suiker.
  9. Bak de cake voor 20 minuten op 175°C.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts