Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Brunsviger op tafel.
- Meng de droge ingrediënten.
- Smelt de boter in een pan en giet de melk erbij. Verwarm samen tot 40°C.
- Giet boter en melk bij de droge ingrediënten en meng goed. Nota: het deeg is natter dan gewoon brooddeeg.
- Bedek de kom met plastic en laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plaats zonder tocht. De plastic mag niet in contact komen met het deeg.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en giet het deeg erop. Laat zo nog eens 30 minuten rijzen op een warme plaats.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bereid nu de topping. Meng bruine suiker en kaneel. Smelt de boter en giet hem erbij.
- Verspreid nu de topping over het cakedeeg. Nota: De topping maakt gaten in het deeg, gelijkend op kleine meertjes suiker. Het is normaal dat niet het volledige oppervlak van de cake bedekt is met suiker.
- Bak de cake voor 20 minuten op 175°C.