Karamelbonbons

Karamelbonbons

Smulweb imageSmulweb

Waag je aan deze heerlijke karamelbonbons met chocoladeganache voor een pure chocolade smaak. Pas op met de karamel, want die kan gevaarlijk heet worden. Beleef plezier en geniet van deze traktatie!

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Karamelbonbons op tafel.

  1. Haal eerst het basisrecept bonbons maken van Smulweb. Lees dit recept goed door.
  2. Maak de ganache zoals je geleerd hebt in het basisrecept. Gebruik hiervoor bij voorkeur pure chocola.
  3. Voor de karamel heb je 50 gram suiker en 1 eetlepel water nodig. Doe de suiker en het water samen in een pan. Roer even door en laat dan een paar minuten staan zodat je een soort suikerwater krijgt.
  4. Verwarm de pan met het suikermengsel totdat de suiker is opgelost. Laat het mengsel kort koken zonder te roeren om de vorming van kristallen te voorkomen. Zorg dat het niet te hard kookt.
  5. Pas op! Proef niet van de karamel omdat het enorm heet is. Houd de kleur in de gaten. De karamel moet goudbruin worden. Haal de pan direct van het vuur af zodra je een goudbruine kleur ziet.
  6. Zet de pan in een laagje water om het koken te laten stoppen. Laat het mengsel 10 minuten afkoelen. Voeg dan de karamel toe aan het ganachemengsel en meng goed.
  7. Laat de ganache met karamel 2 uur afkoelen.
  8. Maak de coating volgens het basisrecept.
  9. Omhul de bonbons met de coating en laat ze buiten de koelkast een half uur afkoelen. Zet ze daarna in de koelkast om steviger te laten worden.
  10. Na ongeveer 2 uur in de koelkast zijn de bonbons klaar! Probeer geduldig te zijn, want werken met karamel kan lastig zijn. Veel succes en geniet ervan!
eet smakelijk