Pastasaus peperoncino

Pastasaus peperoncino

Smulweb imageSmulweb

De perfecte pastasaus peperoncino maak je eenvoudig zelf met verse tomaat, paprika en een potje Grand Italia Peperoncino. De kruiden en extra kaassnippers maken hem extra lekker. Ideaal voor op je pasta of bij de gehaktballetjes.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 piccante pastasaus

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pastasaus peperoncino op tafel.

  1. Snijd de tomaat en paprika in kleine stukjes.
  2. Doe een scheutje olijfolie in je steelpannetje en laat de pan warm worden. Als de olie heet is, gooi de tomaat en paprika erin. Doe er wat zout en peper overheen.Laat het de eerste 10 minuten koken zodat er een sausje ontstaat (er zullen stukjes heel blijven, geen probleem). Roer af en toe.
  3. Gooi er oregano, basilicum en bij. Mag best een rijke hoeveelheid zijn. Zet de pit wat lager en laat het zachtjes inkoken.
  4. Proef of het mengsel wat smaak heeft gekregen. Op dit moment gooi er ik van alle specerijen nog wat extra bij. Laat het zachtjes doorkoken en proef nog eens. Wat je mist, gooi je erbij.
  5. Gooi het potje pastasaus (Grand Italia Peperoncino bij voorkeur) erbij en laat het mengsel opnieuw zachtjes koken. Proef opnieuw, wat je mist, gooi je er nog bij.
  6. Voeg de 100 gram geraspte oude kaas toe om de saus wat pit en dikte te geven.
  7. Bak gehakt en groenten apart en voeg de pastasaus daarbij.
  8. SMAKELIJK!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen