Zelfgemaakte spelt ravioli (tarwevrij)

Zelfgemaakte spelt ravioli (tarwevrij)

Smulweb imageSmulweb

Maak indruk op je vrienden door zelf ravioli te maken! Zelfgemaakt spelt ravioli gevuld met spinazie, oude geitenkaas en cashewnoten geserveerd met een groene curry saus. De ravioli is tarwevrij en gemaakt met verse spinazie en speltbloem.

120 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zelfgemaakte spelt ravioli (tarwevrij) op tafel.

  1. Weeg een hoeveelheid rauwe spinazie af met het gewicht van 1 ei. Voeg dit samen met de vier eieren en maak er met behulp van de staafmixer een egaal groene substantie van.
  2. Voeg de Groene eiermassa samen met het deeg en kneed dit tot een droge homogene deegbal. Dit kneden is belangrijk voor de vorming van de gluten en dient tenminste een kwartier lang te gebeuren. Verpak de inmiddels egaal groene deegbal in aluminium folie of plastic en laat hem in de koelkast ca. 1 uur tot rust komen.
  3. Doe de spinazie in een pan met een kopje water erbij en kook dit even ca. 2 minuten. Doe het daarna in een vergiet om zoveel mogelijk kookvocht kwijt te raken. Bak de fijn gesnipperde uien samen met de cashewnoten tot ze net bruin zijn en voeg dit aan de spinazie toe. Snijd de oude geitenkaas in blokjes en voeg dit ook aan de spinazie toe. Maak er met de staafmixer een gladde substantie van. Voeg naar smaak enkele theelepels groene curry, peper, tuinkruiden bouillonpoeder en knoflook toe en zorg ervoor dat het wat overdreven pittig van smaak wordt, dit omdat het deeg en eventueel de saus al gauw de vulling overstemmen. De vulling eventueel dikker maken met maïsmeel of met speltbloem zodat hij straks goed gepositioneerd kan worden.
  4. Het is belangrijk dat het deeg wat aan de droge kant is, anders kunnen de kussentjes aan elkaar gaan kleven. Maak dunne vellen met de deegmachine, laat deze even uithangen en kneed ze met een stukje deeg samen tot de consistentie precies goed is. Leg een vel deeg op de vorm en druk de kuiltjes even in. Leg de vulling op het deegvel en bedek met een ander deegvel. Druk de vulling voorzichtig naar beneden en rol met een deegroller de bovenlaag vast aan de onderlaag. Herhaal dit tot alle kussentjes gemaakt zijn en leg ze op een bord om te drogen.
  5. Na ongeveer 4 à 5 minuten in kokend water zijn de ravioli klaar om te eten. Serveer met gekochte of zelfgemaakte saus, waarin de rest van de vulling gemengd kan worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta