Zalm in bladerdeeg

Zalm in bladerdeeg

Smulweb imageSmulweb

Een lekkere zachte zalmfilet ingesmeerd met pesto en afgedekt met bladerdeeg. Samen met cherrytomaatjes en sesamzaadjes vormt dit een super gemakkelijk te maken recept met een verrukkelijke smaak.

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zalm in bladerdeeg op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Ontdooi de zalm en spoel deze even af onder de kraan. Leg 2 plakjes bladerdeeg naast elkaar, laat ze 1 cm overlappen en druk dit goed aan. Smeer 1 eetlepel pesto op het deeg, laat de randen vrij. Leg de zalm hierop en verdeel daarover de in plakjes gesneden cherrytomaatjes (ongeveer 2 per zalm pakketje). Dek dit af met nogmaals 2 plakjes bladerdeeg. Vouw de randjes mooi om en druk ze dicht met behulp van een vork.
  3. Smeer het pakketje in met een geklutst ei en strooi er sesamzaadjes overheen.
  4. Bak het pakketje in de oven gedurende 20-25 minuten tot het mooi goudbruin is en de zalm gaar is.
eet smakelijk