- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kiprijstschotel met chorizo op tafel.
- Snijd de kipfilet in blokjes en de chorizo in halve plakjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verhit de olijfolie in een pan, roerbak kip en ui tot de kip lichtbruin is. Voeg de knoflook, chorizo en rijst toe en roer tot alle rijstkorrels glanzen. Roer chili- en paprikapoeder erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de tomatenblokjes met sap toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Schenk zoveel heet water bij de rijst, dat deze ca. 1 cm onderstaat. Breng dit aan de kook en laat het gerecht afgedekt op heel laag vuur ca. 10 minuten koken tot het vocht is opgenomen.
- Was de paprika, verwijder de zaadlijsten, snijd hem in grove stukken en voeg deze na ca. 6 minuten kooktijd toe aan de rijst.
- Pers de citroen en breng de schotel op smaak met citroensap.