Kiprijstschotel met chorizo

Kiprijstschotel met chorizo

Smulweb imageSmulweb

Eindeloos in trek: kiprijstschotel met chorizo. Een heerlijk recept met kipfilet, ui, knoflook, paprika en chorizo. Met de geurige smaak van chili en paprikapoeder en een finishing touch van citroensap. Smullen maar!

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kiprijstschotel met chorizo op tafel.

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en de chorizo in halve plakjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
  2. Verhit de olijfolie in een pan, roerbak kip en ui tot de kip lichtbruin is. Voeg de knoflook, chorizo en rijst toe en roer tot alle rijstkorrels glanzen. Roer chili- en paprikapoeder erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de tomatenblokjes met sap toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Schenk zoveel heet water bij de rijst, dat deze ca. 1 cm onderstaat. Breng dit aan de kook en laat het gerecht afgedekt op heel laag vuur ca. 10 minuten koken tot het vocht is opgenomen.
  4. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten, snijd hem in grove stukken en voeg deze na ca. 6 minuten kooktijd toe aan de rijst.
  5. Pers de citroen en breng de schotel op smaak met citroensap.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Chorizo