Gambas met gekarameliseerde witlof en witlofschuim

Gambas met gekarameliseerde witlof en witlofschuim

Smulweb imageSmulweb

Gambas met gekarameliseerde witlof en een overheerlijk witlofschuim. Elegante smaakcombinaties die elkaar perfect aanvullen. Gambas 2 minuten bakken, gekarameliseerde witlof en witlofsaus met honing serveren als smaakvolle en verfijnde maaltijd.

120 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gambas met gekarameliseerde witlof en witlofschuim op tafel.

  1. Bind de stronkjes witlof met keukengaren vast en verhit ze 2 uur in een grote pan water, dat je tegen de kook aan houdt, om de bittere smaak te elimineren.
  2. Smelt in een braadpan voor het witlofschuim 20 gram boter, doe de gesneden witlof erbij met de suiker en 4 theelepels honing en laat alles karameliseren tot de groente zacht en bruin is.
  3. Voeg de bouillon toe en verwarm alles 10 minuten op laag vuur. Roer de slagroom erdoor, breng alles tegen de kook, neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
  4. Pureer de saus kort in een blender, roer hem door een zeef en doe hem in een schone pan om op te warmen, terwijl je de rest van het gerecht bereidt.
  5. Neem de stronkjes witlof uit de pan, laat ze afkoelen en verwijder het keukengaren. Halveer elk stronkje in de lengte en druppel de resterende honing erover.
  6. Verhit een grote koekenpan en smelt daarin weer 20 gram boter. Doe de helften witlof erbij en laat ze karameliseren. Draai de helften om zodra ze goudbruin zijn, na circa 5 minuten, en bak de andere kant 1 minuut.
  7. Smelt in een koekenpan de resterende boter en bak de garnalen 2 minuten. Bestrooi ze met zout en peper en schenk het citroensap erover. Verdeel ze over 4 bordjes, samen met de witlofhelften.
  8. Klop de witlofsaus met een (staaf)mixer snel schuimig, schep hem over de bordjes en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Witlof