Spaghetti puttanesca (hoerenpasta)

Spaghetti puttanesca (hoerenpasta)

Smulweb imageSmulweb

Een traditionele Italiaanse pasta met olijven, gepelde tomaten, kappertjes, ansjovis en als finishing touch, peterselie. Serveer de spaghetti puttanesca met wat geraspte kaas en verras je familie met een Italiaanse smaaksensatie.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Spaghetti puttanesca (hoerenpasta) op tafel.

  1. Doe 6 el olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg gehakte teentjes knoflook en twee Spaanse pepertjes toe. Fruit dit tot de knoflook gaar maar niet bruin is.
  2. Doe er 1 blikje tomatenpulp bij en laat dit stoven met 3 ansjovisjes die je van tevoren hebt afgespoeld en fijngemaakt. Als alles is ingekookt, doe je er 100 gr zwarte olijven en 3 el kappertjes bij. Laat nog even stoven.
  3. Maak de saus weer wat dunner met het pastawater waarin je de spaghetti hebt gekookt.
  4. Doe alles bij elkaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta