Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Amarenen-mascarponetaart op tafel.
- Bestrijk de gebakschaal met wat olie en plaats er een taartring 26cm op. Doe 100 g amarettini in een diepvrieszak en sluit de zak. Verbrokkel de koekjes met een deegroller.
- Hak de chocolade grof. Smelt 200 g chocolade met de boter au-bain-marie. Roer de amarettinistukjes erdoor en strijk in de vorm. Plaats ca. 30 min. in de koelkast.
- Week de gelatine in koud water. Laat de kersen uitlekken. Klop de slagroom stijf. Roer de mascarpone, de kwark, de suiker en het citroensap door elkaar.
- Knijp de gelatine uit en los op een laag vuur op. Roer 2-3 el crème door de gelatine en meng hem vervolgens met de rest van de crème. Spatel de slagroom erdoor.
- Verdeel de helft van de crème over de taartbodem. Verdeel de kersen erover. Smelt 50 g chocolade, verdeel hem met een eetlepel in een dun straaltje over de rest van de crème en trek hem er met een lepel in spiralen doorheen.
- Strijk de crème luchtig over de kersen. Plaats de taart minstens 4 uur in de koelkast. Bestrooi hem met 25 g amarettini en poedersuiker.