Amarenen-mascarponetaart

Amarenen-mascarponetaart

Smulweb imageSmulweb

Een rijke combinatie van chocolade en kersen in een taart. Met amarettini bodem en een luchtige mascarpone kwark crème. Minstens vier uur koelen voor het serveren, bestrooi met amarettini en poedersuiker.

45 min bereiden

ontbijt

16 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Amarenen-mascarponetaart op tafel.

  1. Bestrijk de gebakschaal met wat olie en plaats er een taartring 26cm op. Doe 100 g amarettini in een diepvrieszak en sluit de zak. Verbrokkel de koekjes met een deegroller.
  2. Hak de chocolade grof. Smelt 200 g chocolade met de boter au-bain-marie. Roer de amarettinistukjes erdoor en strijk in de vorm. Plaats ca. 30 min. in de koelkast.
  3. Week de gelatine in koud water. Laat de kersen uitlekken. Klop de slagroom stijf. Roer de mascarpone, de kwark, de suiker en het citroensap door elkaar.
  4. Knijp de gelatine uit en los op een laag vuur op. Roer 2-3 el crème door de gelatine en meng hem vervolgens met de rest van de crème. Spatel de slagroom erdoor.
  5. Verdeel de helft van de crème over de taartbodem. Verdeel de kersen erover. Smelt 50 g chocolade, verdeel hem met een eetlepel in een dun straaltje over de rest van de crème en trek hem er met een lepel in spiralen doorheen.
  6. Strijk de crème luchtig over de kersen. Plaats de taart minstens 4 uur in de koelkast. Bestrooi hem met 25 g amarettini en poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Zuivel Desserts Koekjes Kersen Citroen Taart Citroensap