Uienroomsoep

Uienroomsoep

Smulweb imageSmulweb

Lekkere uienroomsoep die je eenvoudig zelf kunt klaarmaken. De zoete smaak van uien in combinatie met de romige room en kaas maken deze soep tot een smaakvol geheel. Serveer met brosse bladerdeegstengels.

45 min bereiden

soep

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Uienroomsoep op tafel.

  1. Pel de uien en snijd ze in ringen. Fruit ze glazig in de olie. Bestuif ze met de bloem en bak kort aan.
  2. Blus al roerend af met de wijn en ca. 1,5 l water. Voeg bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat met het deksel op de pan ca. 15 min. zachtjes pruttelen.
  3. Roer de slagroom, de kaas en de majoraan door de soep.
  4. Breng op smaak met de mosterd, zout en peper.
  5. Serveer met brosse bladerdeegstengels.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Zuivel Soep Kruiden