Oosterse pompoensoep

Oosterse pompoensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze pompoensoep heeft een heerlijke Oosterse twist. Met rode peper, gember, limoen, komijn, en kokosmelk. Heerlijk als lunch of voorgerecht!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Oosterse pompoensoep op tafel.

  1. Schil de pompoen, verwijder de draden en zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en hak hem fijn.(pas op dat je niet in je ogen gaat wrijven nadat je de pepers hebt gesneden!). Schil en rasp de gemberwortel. Rasp de schil van de limoen.
  2. Fruit in de olie de ui met rode peper, gember, limoenrasp en komijn.
  3. Voeg de bouillon, pompoen en kokosmelk toe en laat de soep afgedekt in 15 á 20 minuten gaarkoken op zacht vuur.
  4. Pureer de soep met de staafmixer, breng hem op smaak met zout en peper en verdeel hem over vier kommen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep