- 10 g Basilicum vers
- 15 tl Ras el Hanout
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gehaktballetjes in tomatensaus op tafel.
- Snijd de uien heel erg fijn, bijvoorbeeld met een keukenmachine.
- Meng het gehakt, de fijne uien, kaneel, ei en komijn door elkaar en kneed tot een grote bal. Pluk hier straks de balletjes van. Als je een kneedhaak gebruikt, niet te lang mixen om stuiterballen te voorkomen.
- Pel de teentjes knoflook, ontvel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de ui in grote stukken en knip of snijd de munt in kleine stukjes.
- Verhit olie in een grote pan op hoog vuur en pers de teentjes knoflook in de olie. Roer even door met een pollepel. Daarna de grof gesneden ui meebakken, zet het vuur lager wanneer de uien glazig worden.
- Voeg de kruiden, specerijen, suiker en zout toe en daarna de tomaten. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag om aanbranden te voorkomen.
- Draai de gehaktballetjes en gooi ze in de saus. Laat de saus een tijdje koken zodat de gehaktballetjes gaar worden. Voeg paneermeel toe als de saus niet dik genoeg wordt.