- 2 Avocado
- 480 g Deepblue Gerookte Sprot In Olie
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Bruschetta met guacamole gerookte sprot en tomatensalsa op tafel.
- Pel de sjalot en snijd deze in flinterdunne ringen. Maak de ringen een beetje los, leg ze in een schaal en schenk er de azijn bij. Laat de sjalot zo lang mogelijk marineren in de azijn. (Dit kan zelfs een dag van tevoren)
- Snijd rijpe avocado's overlangs in twee en verwijder de pit. Snijd elke halve avocado nog eens in twee en verwijder de schil. Doe het malse vruchtvlees in een schaal en plet de avocado's met een vork. Voeg het sap van een limoen toe en kruid de guacamole met peper en zout. Voeg geplette knoflook toe en roer goed.
- Verdeel elke tomaat in 4 partjes. Snijd de zaadlijst eruit en snijd tenslotte het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise). Doe de tomatenblokjes in een schaaltje en kruid ze met peper en zout. Schenk een beetje azijn en olijfolie over de tomaat en meng er fijngehakte kervel onder. Rooster de pijnboompitjes in een pan en meng ze onder de tomatensalsa.
- Plaats een grillpan op hoog vuur en snijd sneetjes brood van ongeveer 1 cm breed. Bestrijk beide zijden met olijfolie en grill de sneetjes aan beide zijden in de grillpan. Schep op elk toastje een portie guacamole, schep daarbovenop de tomatensalsa en leg er een gerookte sprotfilet op. Werk de bruschetta af met gemarineerde sjalotringen erbovenop.