Snickerstaart

Snickerstaart

Smulweb imageSmulweb

Bak een heerlijke Snickerstaart met een digestieve bodem, laagjes fudge, stukjes Snickers en een topping van chocoladesaus en slagroom. Perfect om te delen met vrienden en familie!

45 min bereiden

dessert

16 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Snickerstaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in.
  2. Maak de digestives fijn en smelt de boter in een pannetje. Voeg de koekkruimels en suiker toe aan de gesmolten boter en roer goed door elkaar. Doe het mengsel in de bakvorm en druk het stevig op de bodem en tegen de rand met bijvoorbeeld een lepel.
  3. Bak de bodem 5 minuten in de oven en haal de bakvorm er dan uit, maar laat de oven aanstaan.
  4. Smelt de chocolade en boter au bain-marie. Meng het ei, eigeel en suiker in een aparte kom met een mixer tot het iets dikker wordt. Voeg de vanille en het chocolademengsel toe en mix tot het een egaal beslag is. Voeg hieraan vervolgens de bloem, cacao, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en giet het beslag in de bakvorm.
  5. Bak de fudgelaag ongeveer 15 minuten in de oven. Haal de bakvorm uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen (oven aanlaten).
  6. Verdeel de Snickers-stukjes over de fudgelaag.
  7. Meng de monchou en de suiker in een kom met een mixer en voeg vervolgens de vanille, ei en eiwit toe. Smeer dit mengsel over de Snickerslaag.
  8. Bak de taart nogmaals ongeveer 15 minuten in de oven. Laat de taart hierna afkoelen en zet de oven uit.
  9. Smelt de chocolade met de slagroom au bain-marie. Giet het mengsel over de taart en verdeel het gelijkmatig.
  10. Zet de taart in de koelkast om af te koelen.
  11. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Bakken Kaas Zuivel Taart