Geitenstoof met bier en pruimedanten

Geitenstoof met bier en pruimedanten

Smulweb imageSmulweb

Geitenstoof met bier en pruimedanten. Het geitenvlees wordt perfect gecombineerd met mosterd, uien, pruimen, knoflook en bier. De perfecte stoofpot om iedereen mee te verrassen, en met het brood wil je de pan helemaal uit 'lepelen'.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 450 g Geitenvlees

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Geitenstoof met bier en pruimedanten op tafel.

  1. Snijd het vlees in blokjes. Snipper de ui(en). Snijd de knoflook fijn (of druk ze door de knoflookpers). Snijd de pruimedanten in stukjes.
  2. Verhit een bodempje olie in een braadpan en schroei de blokjes vlees rondom dicht op vrij hoog vuur. Voeg zout toe en bak de vleesblokjes verder bruin. Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  3. Fruit de uien samen met de knoflook tot de uien glazig zijn.
  4. Doe het vlees weer erbij en voeg de mosterd en ongeveer eenderde van het pijpje bier toe (de andere tweederde mag je zelf opdrinken). Voeg ook de in stukjes gesneden pruimedanten toe.
  5. Schep alles op redelijk hoog vuur goed door elkaar tot het bier kookt.
  6. Draai het vuur laag en zet een sudderplaatje onder de pan. Laat het geitenvlees ongeveer anderhalf uur stoven.
  7. Maak het op smaak af met peper en eventueel nog wat zout.
  8. In plaats van anderhalf uur stoven op sudderplaatje kun je deze stoofpot ook uitstekend in een slowcooker verder bereiden. Reken in dat geval zo'n 4 a 5 uur stoven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Stoofpotje