Krentjebrij

Krentjebrij

Smulweb imageSmulweb

Een typisch Hollands nagerecht: krentjebrij. Gemaakt van gort, krenten, citroen en bessensap. Serveer het warm of koud als nagerecht.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Parelgort
  • 75 g Krenten
  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Krentjebrij op tafel.

  1. Was de gort en zet het 24 uur in koud water met zout.
  2. Breng na een dag in hetzelfde water de citroenschil aan de kook en laat het geheel op een zacht vuur koken voor 1 uur.
  3. Voeg de suiker, het sap van de citroen en de goed gewassen krenten en rozijnen toe en laat het geheel nog een half uur zachtjes koken.
  4. Voeg op het laatste moment de bessensap toe, verwijder de citroenschil en serveer het geheel warm of koud.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Bessen