Bananenijs met chocolade

Bananenijs met chocolade

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke zomerse traktatie: Bananenijs met chocolade. Bananen gepureerd met suiker, slagroom en melk, en in 40 minuten bevriezen tot ijs in een ijsmachine. Voeg na 15 minuten de chocoladestukjes toe en genieten maar!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bananenijs met chocolade op tafel.

  1. Pureer de bananen met de suiker in een keukenmachine of stamp ze fijn met een vijzel of vork.
  2. Voeg de melk toe en klop met een mixer door elkaar.
  3. Voeg de slagroom toe. Roer door elkaar, maar klop niet (de slagroom moet niet gaan indikken).
  4. Giet het mengsel in de ijsmachine. Vries het ijs in ongeveer 40 minuten in.
  5. Voeg na 15 minuten de chocoladestukjes toe.
  6. Zet het ijs in de vriezer. Ontdooi 25 minuten voordat je het wilt eten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Chocolade Chocolade maken