Lamsvlees recepten

Zelf Lamsvlees gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Lamsvlees recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Lamsvlees met verse gember en indische kruiden

Lamsvlees met verse gember en indische kruiden

smulweb badge smulweb

Kruidig lamsstoofvlees met heerlijke indische smaken als laurierblad en kurkuma, lichtjes gepimpt met raspte gember en een scheutje yoghurt. Heerlijk zacht gestoofd lamsvlees met een smaakexplosie van verse gember en kruiden, geserveerd met amandelen.

60 min bereiden hoofdgerecht 6 personen

(0)

Ingrediënten

  • 1000 g Kokosnootvlees
  • 3 Zoete aardappelen
  • 600 g Tomaten
  • 3 rode ui
  • 3 tl Gemberwortel
  • 3 Teen Jumbo Knoflook
  • 2 el Bak-en braadvet vloeibaar
  • 1 Laurierblaadjes
  • 1 tl Kurkuma
  • 1 tl Venkelzaad
  • 1 tl Korianderzaad
  • 3 Kardemompeultjes
  • 2 Kruidnagel
  • 1 Kaneelstokje
  • 1 Steranijs
  • 5 el Yoghurt
  • 25 g Ongezouten amandelen
  • 0.25 tl Kaneel gemalen

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Lamsvlees met verse gember en indische kruiden op tafel.

  1. Snijd het lamsstoofvlees in blokjes van 3 à 5 cm.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel de tomaten en snijd ze in stukjes. Snipper de rode ui en snijd hem in stukjes. Schil de gember en rasp hem. Pel en versnipper de knoflook.
  3. Verhit 2 el Solo Bakken en Braden in een kookpot met zware bodem (bijvoorbeeld gietijzer) en bak het lamsvlees rondom mooi bruin. Voeg gember, knoflook, laurierblad en kurkuma toe.
  4. Stamp het venkel- en het korianderzaad samen met de kardemom en kruidnagel fijn in een vijzel en voeg het mengsel toe aan het vlees. Doe de aardappelen en uien erbij en laat ze even meebakken. Voeg daarna de tomatenblokjes toe.
  5. Doe als laatste het kaneelstokje, de steranijs en de yoghurt erbij. Laat op een zacht vuur stoven tot het vlees zacht is (60 à 75 minuten). Verwijder het laurierblad, de steranijs en de kaneelstok.
  6. Rooster de amandelen in een droge koekenpan met het kaneelpoeder, strooi ze over de lamsschotel en werk af met fleur de sel.