Gemarineerde zalmfilets op de bbq

Gemarineerde zalmfilets op de bbq

Smulweb imageSmulweb

Verrukkelijke, gemarineerde zalmfilets van de BBQ met een marinade van sojasaus, sinaasappelsap, gemberpoeder, knoflookpoeder, honing en ui. Gemarineerd gedurende ten minste 30 min in de koelkast en kort gegrild aan beide kanten. Serveer warm en geniet!

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gemarineerde zalmfilets op de bbq op tafel.

  1. Neem een diep bord of diepe schaal en vermeng de sojasaus en het sinaasappelsap. Roer hier vervolgens het gemberpoeder, het knoflookpoeder en de honing doorheen. Snij uiteindelijk de ui fijn en meng deze door de marinade.
  2. Leg de stukken zalmfilet in het bord. Schep de marinade goed over de zalmfilets heen en zet het bord minimaal 30 minuten in de koelkast. Keer de filets halverwege het marineren nog eens om, zodat beide kanten van de vis de smaak goed opnemen.
  3. Verwarm de barbecue voor. Haal de zalm uit de marinade en laat de overtollige marinade eraf druipen. Leg de zalm op de barbecue en rooster deze kort aan beide kanten, tot de vis gaar is en mooi bruin van kleur is.
  4. Eventueel kan de marinade tijdens het roosteren over de vis heen gesprenkeld worden. Serveer de zalm warm.
eet smakelijk