Bosbessen yoghurttaart

Bosbessen yoghurttaart

Smulweb imageSmulweb

De bosbessen yoghurttaart is een winnaar voor een verjaardag of feestje. Heerlijke kruimelbodem en een vulling gemaakt van yoghurt en slagroom. Met versieringen van bosbessencompote en slagroom op de rand.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 dr. oetker kwarktaart bosvruchten 440 gram
  • 350 g Bosbessen Jam
  • 45 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Bosbessen yoghurttaart op tafel.

  1. Bekleed een springvorm met bakpapier. Laat boter smelten in een pannetje. Haal pannetje van het vuur en roer er de mix voor de kruimelbodem doorheen met een lepel. Verdeel de massa over de springvorm en druk het stevig aan met een lepel. Roer de bosbessencompote los met een handgarde en verdeel de helft van de compote over de kruimelbodem.
  2. Meng een half zakje Dr. Oetker Taartina met 3 eetlepels water. Breng de rest van de bosbessencompote in een steelpannetje aan de kook en haal het van het vuur. Giet het Taartina-mengsel erbij en breng het opnieuw aan de kook. Verdeel de afgekoelde compote over het middelste deel van de taart. Houd daarbij ca. 3 cm van de rand vrij. Plaats de taart 15 minuten in de koelkast voordat de taart wordt geserveerd. Decoreer de rand met slagroom.
  3. Doe het lauwe water en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in een minuut tot een glad mengsel. Voeg de yoghurt en de ongeklopte slagroom toe en klop het yoghurttaart mengsel in ten minste twee minuten tot een luchtige massa. Verdeel de helft van het yoghurttaart mengsel over de kruimelbodem. Bedek het yoghurttaart mengsel met de plakken cake. Verdeel de rest over de plakken cake. Laat de taart circa 3 uur in de koelkast opstijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bessen Bosbessen