Zomerse maaltijdsalade met kip en meloen

Zomerse maaltijdsalade met kip en meloen

Smulweb imageSmulweb

Een kleurrijke maaltijdsalade met kipfilet, sla, ui, meloen, maïs, komkommer en sinaasappel. Geserveerd met een dressing van sinaasappelsap en maisolie. Een frisse en zomerse salade voor de warme dagen!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zomerse maaltijdsalade met kip en meloen op tafel.

  1. Kruid de kipfilets met peper en kerriepoeder.
  2. Verhit in een kleine wok of hapjespan de olie en bak hierin de kipfilet rondom goudbruin en gaar in 15-20 minuten. Laat de kipfilet wat afkoelen en snijd hem in stukjes.
  3. Haal intussen de slabladeren los en snijd ze wat kleiner. Snijd de uitjes in dunne ringen, de komkommer in halve plakjes en steek met een meloenboor balletjes vruchtvlees uit de meloen. Laat de maïs uitlekken. Knip de tuinkers af.
  4. Schil een sinaasappel dik. Snijd de partjes uit de vliesjes. Vang het sap op. Pers de tweede uit.
  5. Roer van sinaasappelsap en maisolie een dressing en breng deze op smaak met zout en peper.
  6. Meng alles vlak voor het serveren.
  7. Geef er stokbrood bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Maaltijdsalade kip Maaltijdsalade zomers