Gepofte appel met rozijnen

Gepofte appel met rozijnen

Smulweb imageSmulweb

Geniet van de zoete smaak van gepofte appels gevuld met rozijnen en suiker en gekruid met kaneel. Gebruik wat boter om de appels in te smeren en voeg bovenop nog een klontje roomboter en wat extra suiker toe. Pof de appels 20 minuten in de oven en genieten maar!

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gepofte appel met rozijnen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180).
  2. Verwijder de klokhuizen van de appels en zet ze in een ingevette ovenschaal.
  3. Maak een mengsel van suiker en kaneel en doe een beetje in de uitgeholde appel. Voeg dan om-de-beurt rozijnen en suiker/kaneel toe tot de appels vol zitten.
  4. Smeer de appels met een kwastje in met wat boter en strooi er flink wat suiker overheen. Leg een klein klontje roomboter bovenop de appel.
  5. Laat de appels 20 minuten in de oven gaar worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Appel