Vichyssoise

Vichyssoise

Smulweb imageSmulweb

Een koude soep van prei, aardappel, bouillon, melk en room. Na de koelkastbehandeling beslist het proeven of de soep nog op smaak gebracht moet worden. Serveer de vichyssoise met bieslook en croutons.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vichyssoise op tafel.

  1. Smelt de boter in een grote pan. Doe de preiringen in de pan en laat ze 5 minuten zachtjes smoren tot ze zachter zijn.
  2. Voeg de aardappel en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat de soep op laag vuur circa 15 minuten koken tot de aardappel gaar is.
  3. Pureer de soep in een foodprocessor of een blender glad. Roer de melk en de room erdoor en breng hem op smaak met zout en peper.
  4. Laat de soep afkoelen en zet hem minstens 2 uur in de koelkast.
  5. Proef voor het opdienen of de soep goed op smaak is. Voeg als hij te dik is nog een scheutje melk toe en schep hem in diepe borden of kommen.
  6. Bestrooi elke portie met bieslook en croutons en dien hem direct op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep