Paas tiramisu (zonder eieren)

Paas tiramisu (zonder eieren)

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Paas Tiramisu tiramisu gemaakt zonder eieren. Een lobbige mix van Mascarpone, advocaat en suiker wordt gebruikt om lagen lange vingers en plakjes cake te bedekken, allemaal doordrenkt met een mix van koffie en Licor 43 en afgemaakt met chocolade.

25 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Kopjes espresso

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Paas tiramisu (zonder eieren) op tafel.

  1. Maak eerst van de Mascarpone, advocaat, suiker en eventueel een beetje melk een lobbige substantie. Voeg suiker en alcohol toe naar smaak. Gebruik weinig melk en veel advocaat als je de tiramisu snel wil gebruiken.
  2. Maak met koude (oplos-)koffie en Licor 43 een mengsel. Doe dat in een laag bakje en dip daar de lange vingers een, twee of drie seconden in. Leg de lange vingers dan allemaal in een mooie rij in de schaal.
  3. Gebruik voor deze laag vaak dunne plakjes cake om de tiramisu steviger te maken. Leg de plakjes cake op de lange vingers in de schaal. Smeer daarover de helft van de mascarponecrème.
  4. Leg weer een laag Savoiadi op de mascarpone laag en vul deze af met de rest van de mascarponecrème.
  5. Net voor het opdienen moet er nog vers geraspte chocola overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Ei Tiramisu