- 7.5 g Tijm vers
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Aardappelkoekjes met broccoli en champignonsaus op tafel.
- Was de aardappels grondig en kook ze afgedekt ca. 20 minuten. Laat de aardappels schrikken onder koud water en trek de schil eraf. Stamp de aardappels fijn terwijl ze nog heet zijn.
- Snijd de lente-uitjes in fijne ringen. Snijd de tijm in stukjes en houd enkele takjes apart voor de garnering. Snijd de champignons in schijfjes en verdeel de broccoli in roosjes.
- Roer de puree met de eieren, de bloem, de kwark en 1/3 van de lente-ui door elkaar. Breng het mengsel op smaak met een snufje zout. Maak van het aardappelbeslag 8 koeken.
- Kook de broccoli zachtjes ca. 5 minuten met het deksel op de pan in 250 ml water met wat zout. Giet af en vang hierbij het kookvocht op.
- Verhit 1-2 el olie in een pan met anti-aanbaklaag. Bak de aardappelkoeken op gematigd vuur aan elke kant ca. 2 minuten.
- Bak de champignons portiegewijs aan in hete olie. Bak de tijm en de overige lente-ui kort mee. Roer de crème fraîche door het kookvocht, breng het mengsel aan de kook en roer het goed door. Verhit de broccoli kort in de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Serveer de aardappelkoeken met de saus en de broccoli en garneer met takjes tijm.