Groente-gehaktschotel met aubergine

Groente-gehaktschotel met aubergine

Smulweb imageSmulweb

Een vegetarische topper deze groente-gehaktschotel met aubergine. Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat even staan. Grill de plakken aubergine en leg ze samen met de aardappelplakken en groenten om en om met een laagje saus ertussen in een ingevette ovenschaal en eindig met een laagje saus. Bak de schotel in de oven in circa 20 minuten mooi bruin.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Groente-gehaktschotel met aubergine op tafel.

  1. Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze een half uur staan.
  2. Kook de aardappelplakken in ruim water met zout in circa 5 minuten beetgaar.
  3. Spoel de aubergineplakken af en dep ze goed droog met keukenpapier. Bestrijk de plakken aubergine en wortel met olie.
  4. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verwarm de grillpan en bak de plakken om en om bruin.
  5. Verwarm in een andere pan de rest van de olie en fruit de uiringen met de oregano in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg het gehakt en de tomatensaus toe en laat de saus op lage stand 5 minuten pruttelen.
  6. Leg de plakken aardappel en groenten om en om met een laagje saus ertussen in een ingevette ovenschaal en eindig met een laagje saus. Bestrooi met geraspte kaas en bak de schotel in circa 20 minuten mooi bruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Aubergine