Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Easy breezy cheesecake (met baileys) op tafel.
- Maal de koekjes fijn in de keukenmachine.
- Smelt de boter.
- Bekleed de onderkant van de taartvorm met bakpapier en klem het vervolgens goed vast. Roer de gesmolten boter door het koekkruim. Goed aandrukken met een houten lepel. Zet de taartbodem in de koelkast.
- Klop de slagroom bijna stijf met de suiker en het vanilleschraapsel.
- Klop de roomkaas los en voeg deze toe aan de slagroom. Klop dan nog even verder.
- Giet er een klein scheutje Baileys doorheen (ongeveer 3 vingers). Niet te veel, anders wordt de topping te vloeibaar en moet je het binden met agar agar (vegetarische gelatine). Zonde van je tijd zou ik zeggen, dus wees niet te scheutig
- Haal de bodem uit de koelkast en doe de topping eroverheen. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.