Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke In de aardappelpuree op tafel.
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken van gelijke grootte, zodat ze allemaal gelijkmatig gaar worden. Leg ze in een pan en giet er water bij tot ze half onder staan. Voeg de olie toe aan het water en kook de aardappels gaar met de deksel op de pan in ongeveer 20 minuten, vanaf het moment dat het water kookt.
- Verhit ondertussen boter, melk en slagroom in een steelpan tot het mengsel kookt.
- Prik in de aardappels en controleer of ze echt gaar zijn. Giet eventueel een beetje water uit de pan met aardappels. Laat de aardappels op het laagste vuur in de hete pan, zonder deksel nog even uitdampen, zodat ze mooi droog worden.
- Pureer de aardappels zo heet mogelijk met een pureeknijper.
- Roer het kokendhete melkmengsel door de puree en breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.